עידו הרטוגזון, חבר סגל בתוכנית, כותב למתעניינים ומתעניינות במדע, טכנולוגיה וחברה, לגבי השנה הקרבה
"החיים ב-2024 שונים בצורה דרמטית מהחיים ב-1984 ומהחיים ב-1884, וחלק אדיר מהשינויים התהומיים האלה הם תוצאה של טכנולוגיות ששינו לחלוטין את סגנון החיים (הצפת מידע, תודעה פרגמנטרית, יחסים ממוסכים, עבודה מרחוק, אורח חיים ישבני וכו׳).
השינויים מבוססי הטכנולוגיה הללו משנים רדיקלית את איך שאנחנו חווים את עצמנו, את אחרים ואת העולם.
התמזל מזלי שאני חוקר את הדברים את הדברים האלה במסגרת תכנית שמוקדשת ללימודי מדע וטכנולוגיה באוניברסיטת בר אילן, מוקף באנשים סקרנים וחכמים שרוצים להבין את העולם טוב יותר ולהשפיע עליו. לקראת שנת הלימודים הקרובה אנחנו מחפשים סטודנטים.ות , סקרנים.ות וחכמים.ות שאפשר לצאת איתם למסעות האינטלקטואלים שמרגשים אותנו.
בשנה הקרובה אני אלמד בתכנית את הקורס הותיק שלי על טכנולוגיה ותודעה – האופן שבו טכנולוגיה מעצבת את מצבי התודעה שלנו, ואיך לשנות תודעה באופן מטיב בעזרת טכנולוגיה. אני אלמד גם את הקורס אופקים מלאכותיים שבו אנחנו חוקרים את האפשרויות והשאלות שמהפכת הבינה המלאכותית פותחת בפנינו, מרמת שוק העבודה לרמת השאלות הקיומיות – תוך כדי עבודה צמודה עם מודלי של בינה מלאכותית. בנוסף אני גם אלמד לראשונה את קורס המבוא ללימודי מדע, טכנולוגיה וחברה כדיסצפלינה.
אנחנו פותחים השנה התמחות חדשה בשיתוף עם התכנית לפרשנות ותרבות – שלוקחת את נקודות החוזקה של שתי התוכניות כדי ליצור מגמה חדשה שמתמחה בתיאוריות ביקורתיות של טכנולוגיות עכשוויות. המסלול הזה גם מאפשר לעשות אצלנו תואר שני ללא תיזה שזו אופציה נחמדה למי שמעוניינים להתמקצע בתחום בלי להתחייב על כתיבת עבודת מאסטר. (בנוסף, אנחנו מוסיפים השנה מסלול ללא תיזה גם במסגרת התכנית הקלאסית של מדע טכנולגיה וחברה).
אין לי מילים טובות מספיק כדי להמליץ על התוכנית הזאת. מדובר בשמורת טבע נדירה שמאפשרת חקירה אינטרדיסצפלינרית ויצירתית של הסוגיות הכי בוערות (וגם של נושאים כמו החיפוש האלכימי אחר אבן החכמים בבוואריה של המאה ה-17, אם זה הקיק שלכם). זה מקום מעולה ללמוד ולחקור בסביבה קהילתית מוקפים באנשים מבריקים וטובים שחוקרים עם תשוקה, ושאפשר לשתות איתם בירה בכיף (אנחנו עושים את באופן קבוע בימי ראשון)."
תאריך עדכון אחרון : 08/07/2024